مقالات

تفاوت اجاق های برقی در مقابل اجاق های گازی – تفاوت ها در چیست؟

تفاوت بین اجاق گازی و برقی در این است که کوره های گازی از گاز طبیعی به عنوان منبع سوخت استفاده می کنند، در حالی که اجاق های برقی از برق استفاده می کنند. شما می توانید هر دو نوع فر را به عنوان بخشی از یک مجموعه خریداری کنید، واحدی که شامل اجاق گاز و اجاق گاز است.

اجاق گاز چیست؟

اجاق گاز یک وسیله آشپزخانه است که از گاز طبیعی یا پروپان به عنوان منبع سوخت استفاده می کند. اجاق های گازی از طریق تشعشعات مشعل هایی که در داخل اجاق قرار دارند، غذا را گرم می کنند. گاز احتراق نیز مقدار کمی رطوبت را آزاد می کند که در هوا به گردش در می آید. محدوده گاز وسیله ای است که هم شامل اجاق گاز و هم یک اجاق گاز با شعله باز است.

اجاق برقی چیست؟

فر برقی یک وسیله آشپزخانه است که به جای گاز با برق کار می کند. برای سال‌ها، بسیاری از مجموعه‌های برقی دارای اجاق‌هایی با سیم‌پیچ‌های برقی بودند. مدل‌های جدیدتر از اجاق‌های صاف و القایی استفاده می‌کنند. مانند اجاق های گازی، اجاق های التقاطی دارای عناصر گرمایی داخلی هستند که غذا را از طریق تشعشع گرم می کنند.

اجاق های برقی

اجاق گازی در مقابل برقی: چه تفاوت هایی با هم دارند؟

اگر در حال بازسازی یا ساختن یک خانه جدید هستید، ممکن است بین اجاق گاز و برقی یکی را انتخاب کنید. در اینجا چند تفاوت وجود دارد که باید در نظر بگیرید:

در دسترس بودن: اکثر خانه ها می توانند اجاق برقی را در خود جای دهند. برای نصب اجاق گاز، باید یک خط گاز طبیعی به آشپزخانه خود راه اندازی کنید. قبل از در نظر گرفتن سایر عوامل، دریابید که آیا خانه شما می تواند اجاق گاز را در خود جای دهد یا خیر.

اجاق گاز: بسیاری از آشپزها اجاق گاز را ترجیح می دهند زیرا می توانند غذاها را مستقیماً روی شعله ذغال کنند. بالا و پایین بردن شعله یک تجربه آشپزی بصری را فراهم می کند. با این حال، اجاق‌های برقی پتانسیل توزیع یکنواخت‌تر گرما را دارند. شاید مجبور نباشید بین اجاق گاز برقی و اجاق گاز یکی را انتخاب کنید. محدوده های دوگانه سوز دارای اجاق های برقی و اجاق گاز هستند.

هزینه ها: هزینه اولیه یک اجاق گاز بیشتر به این بستگی دارد که آیا یک مدل جدیدتر است و چه ویژگی هایی نسبت به منبع سوخت آن دارد. با این حال، هزینه های عملیاتی برای کوره های گازی کمتر است. کوره های گازی نسبت به اجاق های برقی از نظر انرژی کارآمدتر هستند و گاز طبیعی به طور کلی ارزان تر از برق است. با این حال، اجاق‌های برقی پتانسیل کار با منابع انرژی تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی یا بادی را دارند.

رطوبت: مشعل های گازی هنگام سوزاندن مقداری رطوبت در هوا آزاد می کنند که می تواند به مرطوب نگه داشتن کیک ها و پای ها کمک کند. فرهای برقی گرمای خشک تری تولید می کنند که به ترد شدن غذاهای برشته کمک می کند.

ایمنی: اجاق‌های گازی به‌خصوص خطرناک نیستند، اما در مقایسه با اجاق‌های برقی، خطرات ایمنی بیشتری از جمله نشت گاز دارند. اجاق‌های شعله باز آتش را وارد آشپزخانه می‌کنند، در حالی که اجاق‌های القایی در لمس گرما احساس نمی‌شوند. اجاق های گازی همچنین می توانند مقدار کمی دی اکسید نیتروژن سمی آزاد کنند، بنابراین مهم است که آشپزخانه خود را به خوبی تهویه کنید.

سرعت: اجاق‌های برقی برای رسیدن به دمای مورد نظر نسبت به گاز بیشتر طول می‌کشند، زیرا شعله‌ها گرمای آنی را فراهم می‌کنند. با این حال، مدل های الکتریکی جدیدتر می توانند از همتایان گازی خود بهتر عمل کنند. فرهای برقی جدید نیز سریعتر از فرهای گازی پیش گرم می شوند.

بررسي علت هاي کار نکردن فندک اجاق گازهاي مختلف

• فندک اتومات

اين فندک با چرخانده شدن دسته و باز شدن مسير گاز به سمت سر شعله، شروع به کار کرده و جرقه توليد مي‌نمايد.

• فندک غيرخودکار

اين فندک به صورت يک کليد مجزا بر روي پنل اجاق گاز تعبيه شده و کاربر پس از باز کردن دسته شعله مورد نظر، بايد آن را روشن کند تا عمل جرقه زدن انجام شود. لازم به ذکر است که پس از روشن شدن اجاق گاز بايد کليد فندک را خاموش کنيد تا ديگر جرقه توليد نشود.

مهم‌ترين مواردي که باعث کار نکردن فندک اجاق گاز مي‌شود، مي‌توان به موارد زير اشاره کرد:

1. وصل نبودن اجاق گاز به برق ساختمان

اولين قدم جهت پيدا کردن علت خرابي فندک اجاق گازبررسي اتصال دستگاه به برق ساختمان است. با توجه به اينکه تمامي فندک‌ها با استفاده از انرژي برق توليد مي‌شوند در صورتي که سيم اجاق گاز را به پريز متصل نکرده باشيد، فندک کار نخواهد کرد و امکان روشن کردن شعله‌ها از طريق دستگاه ممکن نيست.

2. فعال بودن قفل کودک

قفل کودک بر روي اجاق گاز باعث مي‌شود که از عملکرد فندک در برخي از مدل‌هاي موجود در بازار جلوگيري شود. بدين ترتيب اگر کودکي قصد روشن کردن شعله‌ها بدون نظارت والدين خود را داشته باشد در اين کار موفق نخواهد بود. اگر اجاق گاز خود را به تازگي نصب کرده‌ايد و بدون هيچ دليلي سيستم جرقه زن اجاق گاز وظيفه خود را انجام نمي‌دهد از باز بودن قفل کودک مطمئن شويد.

3. وجود رطوبت و مايعات در نزديکي شعله اجاق گاز

يکي از مهم‌ترين دلايل کار نکردن فندک اجاق گاز وجود رطوبت در نزديکي سرشعله‌هاي گاز و مرطوب بودن بدنه فندک است. در اين حالت امکان جرقه زدن فندک و روشن شدن اجاق گاز نيست. براي رفع اين مشکل لازم است که تمام محيط کف اجاق گاز را تميز و خشک کنيد تا فندک بتواند به خوبي جرقه توليد کند.

نکته: جرقه‌هاي يک فندک سالم، آبي رنگ هستند و در هر 1 ثانيه حداقل يک جرقه توليد مي‌شود. در صورتي که جرقه توليد شده در فندک آّبي رنگ نبود و يا تعداد جرقه‌هاي کمي توليد مي‌شد بايد براي تعمير گاز بوش يا ديگر برندها از يک تعميرکار مجرب کمک بگيريد.

4. قطع بودن اتصالات فندک

تميزکاري غير اصولي اجاق گاز و يا جابه جايي اشتباه اين وسيله، مي‌تواند باعث شود که اتصالات نازک و حساس فندک قطع گردد. در اين حالت برق به فندک نخواهد رسيد و انرژي لازم براي توليد جرقه ايجاد نخواهد شد. براي رفع اين مشکل بايد از يک تعميرکار کمک بخواهيد تا سيم فندک را در جاي خود نصب و محکم کند.

5. مسدود بودن شعله

جمع شدن تکه‌هاي کوچک مواد غذايي در شعله و نزديک فندک به مرور زمان باعث مسدود شدن مسير شعله و خراب شدن فندک خواهد شد. براي رفع اين مشکل نياز است که به صورت کامل تمامي چربي‌ها و ذره‌هاي مواد غذايي جمع شده را از بين ببريد. لازم به ذکر است که اگر اين مواد براي مدت زماني طولاني در اين ناحيه باقي بمانند احتمال خراب شدن کامل سيستم جرقه زن اجاق گاز وجود دارد و بايد براي تعويض اين قطعه اقدام کنيد.

6. ضربه وارد شدن به ترموکويل

يکي از موارد موثر در کار نکردن فندک اجاق گاز، وارد شدن ضربه به ترموکويل کنار شعله است. اين قطعه حساسيت بالايي دارد و در صورت ضربه خوردن از اتصالات برقي خود در داخل اجاق جدا مي‌شود. براي جلوگيري از بروز اين مشکل توصيه مي‌شود که در هنگام تميز کردن اجاق گاز دقت کنيد که به فندک و ترموکويل آسيبي نرسد. البته اگر ترموکويل از اتصالات جدا شود جاي نگراني نيست چرا که با باز کردن پيچ‌هاي سر شعله مورد نظر و برداشتن صفحه رويي مي‌توانيد به سيم فندک دسترسي پيدا کرده و آن را به جاي اصلي خود وصل کنيد.

7. نوسانات برقي

نوسانات شديد برقي مي‌تواند باعث سوختن کامل فندک شود و همين مشکل موجب مي‌شود که ديگر جرقه توليد نگردد. براي رفع اين مشکل راهي به جز تعويض فندک و قطعات سوخته آن نيست. البته شما مي‌توانيد با نصب يک محافظ برق مناسب ميزان نوسانات وارده به اجاق گاز خود را تا حد زيادي کاهش دهيد تا عمر سيستم جرقه زن اجاق گاز شما افزايش يابد.

8. خرابي دکمه فندک غير اتوماتيک

همان طور که گفتيم در مدل‌هايي که فندک آن اتوماتيک نيست دکمه مجزايي براي شروع به کار فندک قرار دارد که کاربر بايد آن را به صورت دستي فعال کند. در صورتي که اين دکمه به دليل فشار زياد به دکمه يا ورود کثيفي و رطوبت بيش از حد به داخل خراب شود، کاربر با مشکل کار نکردن فندک اجاق گاز مواجه خواهد شد. براي تعمير گاز اخوان يا ديگر برندهايي که اجاق گاز با دکمه فندک غيراتوماتيک دارند، پيشنهاد مي‌شود که از يک تعميرکار ماهر در اين زمينه کمک بگيريد.

درخواست تعمیرات آنلاین برای تمام مناطق